Piekielna kuchnia w Opolu
wir 30.06.2014
Ekipa telewizyjnego Polsatu poszukiwała kandydatów, którzy sprostaliby oczekiwaniom słynnego szefa kuchni Wojciecha Modesta Amaro. W niedawno ukończonej edycji wystartował Adam Czapski, kucharz amator, który zajmował się prowadzeniem bloga kulinarnego. Po wyjściu z „Piekielnej kuchni” nie brakuje mu propozycji pracy.
Opolaninowi towarzyszył zwycięzca programu Łukasz Kawaller, który otrzymał 100 tys. złotych oraz pracę w warszawskim Atelier Amaro. Razem ze swoją dziewczyną, również uczestniczką „Hell’s Kitchen”, Pauliną Sawickę, przygotowali desery dla przybyłych opolan. Casting zorganizowano w Opolu, gdyż większość osób, które chciałyby wystapić w „Piekielnej kuchni” wywodzi się z południowej Polski. Organizatorzy uznali, że Opolszczyzna jest najdogodniejszym miejsce dla wszystkich miłośników kuchni i telewizyjnego show.